5 tips voor een lange autorit

Kilometers aan asfalt, tolwegen en buitenlandse verkeersborden. Een autovakantie is lekker goedkoop. Maar zo’n lange rit kan er ook flink inhakken. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Daarmee voorkom je namelijk een hoop onnodige stress. Hier vind je vijf tips voor het overleven van een lange autorit.

Tip 1: Regel op tijd je verzekeringen

Een goede autoverzekering is natuurlijk een must als je lang in de auto zit. Met de verplichte WA-verzekering ben je ook in het buitenland verzekerd tegen schade die je aan andere mensen en hun spullen veroorzaakt. Daarnaast komt ook een reisverzekering goed van pas. Hiermee is je bagage niet alleen verzekerd tegen diefstal: het is ook een mooie aanvulling op je autoverzekering. Een reisverzekering dekt namelijk ook de kosten voor hulp en vervangend vervoer bij noodgevallen buiten Nederland.

Wil je extra zekerheid? Vul dan je reisverzekering aan met een annuleringsverzekering. Met deze verzekering krijg je vaak de reiskosten terug als je vakantie onverwacht niet door kan gaan of afgebroken moet worden.

Tip 2: Voorkom autopech

Er is niks vervelender dan met pech langs de weg staan. Neem daarom de tijd om je auto te controleren. Doe dit ruim voor vertrek, zodat je nog langs de winkel of garage kunt als dat nodig is. Kijk bijvoorbeeld zelf de verlichting, het oliepeil en de koelvloeistof na. Check ook de dekking van je autoverzekering en zorg dat je verzekerd bent tegen pechhulp in het buitenland.

Tip 3: Sla slimme snacks in

Ga je de weg op met kinderen? Hou je kids dan zoet met gezonde snacks. Neem genoeg fruit en snoepgroente mee. Ook hartige snacks (zoals nootjes, crackers of zoute stengels) zijn prima tussendoortjes. Als je kinderen toch snoep of frisdrank willen, geef dit dan pas aan het einde van de autorit. Zo worden ze niet misselijk of extra druk. Vergeet ook niet om genoeg water te drinken. Als je uitgedroogd raakt, voel je je sneller slaperig. En dat kan erg gevaarlijk zijn als je zelf achter het stuur zit.

Tip 4: Neem genoeg pauzes

Hoe lekker je ook aan het doorrijden bent: op tijd pauze nemen is belangrijk. Zorg dat je elke twee uur even een stop maakt. Zo kun je je benen even goed strekken en je ogen wat rust geven. Komen jullie langs mooie plekken in de natuur? Plan dan een picknick op de route in. Of bezoek een bijzonder dorp of kasteel dat dichtbij de snelweg ligt. Kun je daarna weer met volle focus de weg op.

Tip 5: Hou je hoofd koel

In de auto kan het flink heet worden. Dit maakt een lange autorit nog zwaarder. Zet daarom op tijd de airco aan en plaats achterin zonneschermen. Dat rijdt een stuk prettiger voor je kinderen of andere medepassagiers. Als je donkere bekleding hebt, dan kun je ook een handdoek in een lichte kleur op de zitplek van je kind leggen. Lichte kleuren weerkaatsen het zonlicht beter. Daardoor blijft het koeler op de achterbank.

Hopelijk heb je iets aan deze tips voor een lange autorit en heb je een plezierige autovakantie!

Wil je met de auto op vakantie in Europa? Klik hier voor al mijn reisblogs over Europa.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Travel

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie