Chocoladewafeltoast van The Green Kitchen

Een van mijn favoriete Instagramaccounts en kookboekschrijvers, David Frenkiel and Luise Vindahl van The Green Kitchen, hebben een nieuw kookboek uitgebracht. Het kookboek het Quick and Slow en er staan vegetarische recepten in die je snel kan klaarmaken op doordeweekse dagen (‘quick’) en gerechten voor als je wat meer tijd hebt in het weekend (‘slow’). Op deze pagina vertel ik je meer over het nieuwe boek Quick & Slow en deel ik het recept van Chocoladewafeltoast van The Green Kitchen uit ditzelfde boek.

Quick and Slow

Quick and Slow is alweer het zesde vegetarische kookboek van het succesvolle bloggersduo The Green Kitchen (David is Zweeds, Luise Deens). Hun eerdere boeken waren allemaal grote internationale successen, The Green Kitchen at Home was zelfs kookboek van het jaar. Het duo heeft drie opgroeiende kinderen en onlangs zijn ze van Stockholm voor Kopenhagen verhuisd voor de studie van Luise. Ze hebben een druk bestaan dus terwijl ze wel lekker, gevarieerd, vegetarisch en gezond willen blijven eten. Dat past perfect bij mij en ik ben dan ook groot fan van hun kookboeken.

Klik hier om Quick and Slow te bestellen.

Chocoladewafeltoast

Heb je ook een wafelijzer wat staat te verstoffen in de kast en gebruik je hem maar één of twee keer per jaar? Dan ben je er vast nog niet achter dat je een wafelijzer ook kan gebruiken als een tosti-ijzer. Hartige sandwiches worden er ontzettend knapperig in, net als wentelteefjes. Voor dit recept dip je brood in chocoladebeslag, bak je het in een wafelijzer, snijd je het in driehoekjes en dip je het in granolapasta, hazelnootpasta of pindakaas.

Recept Chocoladewafeltoast

Ingredienten (voor 4):
4 el melk naar keus
2 biologische eieren
2 el ahornsiroop
2 tl cacao, gezeefd
snufje zout
kokosolie, om in te vetten
4 dikke sneden brood (bv een goede zuurdesem)

Opdienen met:
4 el Granolapasta of notenpasta naar keus
100 g verse bosvruchten

Warm je wafelijzer op.
Klop in een kom de melk, eieren, ahornsiroop, cacao en het zout door elkaar. Bestrijk het wafelijzer met kokosolie.
Doop de sneden brood een voor een in het melkmengsel tot ze er goed mee zijn bedekt en leg ze in het wafelijzer (een paar tegelijk). Bak in 3 minuten bruin en knapperig. Snijd ze in driehoekjes en dien op met de granolapasta als dipsaus en verse bosvruchten.

Geen wafelijzer? Dan kun je ze in de grillpan of koekenpan bakken.

Klik hier voor mijn review van The Green Kitchen at Home

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Breakfast and lunch · Foodie

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie