Restaurants in De Spoorzone

(To read this post in English, click here)
De Spoorzone in Tilburg is het gebied vlak achter het centraal station dat jarenlang ongebruikt terrein was maar nu hot en happening is! Er zijn de laatste jaren allerlei leuke eettentjes geopend en ik kan me voorstellen dat het bijna niet meer bij te houden is. Ik woon letterlijk aan de andere kant van het spoor en heb alles inmiddels uitgetest. Bij deze een overzicht van alle eetmogelijkheden in de Spoorzone. Ben benieuwd of je alle restaurantjes al kent!

Stoom013
stoom013 tilburg
Laten we beginnen met mijn favoriete plek voor een kopje koffie in de ochtend, Stoom013. In deze treinwagon naast skatepark Hall of Fame kan je al vanaf half 9 ‘s ochtends terecht. Ze hebben er heerlijke koffies (met verschillende soorten (plantaardige) melk), meerdere verse theeën en elke dag een ander taartje erbij. De taarten zijn overigens altijd huisgemaakt!

De Houtloods
houtloods tilburg menu
Als je een heerlijke avond wil tafelen dan moet je zeker naar de Houtloods gaan. De indeling van het restaurant is anders dan bij een gemiddeld horecapand. De keuken is namelijk het kloppend hart van de zaak, en is dan ook midden in de ruimte geplaatst. Zo kijk je dus letterlijk in de pannen als je daar een avond gaat dineren. Ik krijg altijd nog meer waardering voor mijn bordje als ik bij de Houtloods ben omdat ik letterlijk heb gezien hoeveel werk de chefs er in hebben gestopt!

De Wagon
de wagon tilburg restaurant
Van dezelfde eigenaren als de Houtloods en net als Stoom013 gevestigd in een treinwagon. De unieke locatie is natuurlijk al een reden om langs te gaan, maar het eten is ook nog eens heerlijk. En wat ik zelf heel leuk vind is dat ze hun eigen ijstheeën, sappen en limonades hebben. Ze hebben een simpele maar smaakrijke lunchkaart en een exclusieve avondkaart.

Smeer ‘m
smeer m tilburg lunch spoorzone

Smeer ‘m zit een beetje verstopt, de eerste keer moet je wellicht even zoeken voordat je ze gevonden hebt. Maar het is de moeite waard! Smeer ‘m is van maandag tot en met vrijdag van half 10 tot 15uur geopend. Perfect dus voor een lunch op je vrije dag of om even een broodje te halen in je lunchpauze als je in het centrum werkt. Ze bezorgen overigens ook, perfect voor als je lunchpauze net niet lang genoeg is om zelf langs te gaan. Ze hebben soepen, salades, tosti’s en broodjes waaronder deze lekker vega sandwich met hummus en groenten.

Sooss
sooss tilbrug josjes daily meals
Sooss noemt zichzelf een ‘sociaal cafe’, en dat is een terechte titel want naast een kop koffie of een lekkere lunch is er nog veel meer te doen bij Sooss. Van yoga workshops tot massages en van meditatie tot apenkooi: bij Sooss kan het allemaal! En wist je dat je er ook gezonde take-out maaltijden kan kopen? Elke dag zorgt Jos van Josjes Daily Meals voor een vlees, vis en vega to-go maaltijd (die je overigens ook in een van de vintage stoeltjes bij Sooss zelf kan opeten)

RAW
raw tilburg spoorzone
RAW is duidelijk zichtbaar vanuit de trein door de gekleurde lampjes en de grote opgelichte letters op de gevel. Vooral in de zomer ziet RAW er heel uitnodigend uit met banken van pallets en grote zitzakken. RAW staat vooral bekend om hun beef gerechten maar hebben gelukkig ook verschillende opties voor vegetariërs. Het is de perfecte plek voor een gezellig ongedwongen hapje eten.

Lochal

De Lochal is het prachtige gebouw in de Spoorzone waar onder andere de bibliotheek in is gevestigd. In de Lochal vind je ook het Stadscafe, hier kan je terecht voor een lekkere kop koffie met appelgebak of een goede lunch. Ze hebben lunchplanken, salades en broodjes en van elk hebben ze drie varianten: vlees, vis en vegetarisch. Het meergranen desem broodje met Italiaanse kaas, rucola en gegrilde groenten is mijn favoriet.

Gourmet Market Central Station

Gourmet Market Central Station is een food market vlak achter het Centraal Station. In de Gourmet Market zijn allerlei verschillende keukens. Van Grieks tot Spaans en van Indonesisch tot Japans. Het grote voordeel ten opzichte van andere food markets is dat je niet bij de keukens zelf hoeft te bestellen, maar dat je vanuit je tafel met je telefoon bij alle stands kan bestellen. Zo hoef je nooit weg te zijn van je vrienden om in de rij te staan.

MOOD by Eveline Wu

Na restaurants in Eindhoven en Rotterdam heeft Eveline Wu nu haar MOOD ook in Tilburg geopend. MOOD zit in het pand waar eerst Monchou (van de eigenaren van Monarh) in zat. Zij zijn nooit als restaurant open geweest dus het pand was nog gloednieuw toen Eveline er in trok.  MOOD staat vooral bekend vanwege de sushi. Het is niet goedkoop, maar wel erg lekkere sushi. Voor een sushiboot voor 2 personen betaal je 65,-.

Bagels & Beans
Naast de vestiging op de hoek van de Heuvelstraat en de Oude Markt, vind je nu ook een Bagels & Beans in de Spoorzone. Je vindt ze naast MOOD, dus meteen bij de achteruitgang van het Centraal Station. Ideaal als je even op je trein moet wachten dus.

LOC Brewery
Begin 2023 is de LOC Brewery verhuisd naar een eigen, mooi, nieuw pand. Geen zorgen; je vindt ze nog steeds in de Spoorzone. Naast dat je, uiteraard, hun eigen gebrouwen biertjes er kan bestellen, hebben ze ook een menu met lekker bar-food.

Klik hier voor alle top Instagram spots in Tilburg. 


Comments

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie