Vega Foodie Tour Tilburg

Click here to read this page in English.

Hoera! Ik heb mijn eigen Vega Foodie Tour in Tilburg! Vanaf nu kan iedereen mijn foodie tour boeken en ontdek je wat voor lekker vegetarisch eten er in mijn woonplaats Tilburg te krijgen is. De Vega Foodie Tour is een arrangement wat je kan boeken bij Ticket to Tilburg. Het is als het ware een wandeling met 4 stops bij restaurants in Tilburg. Bij elk restaurant krijg je een heerlijk gerechtje. Uiteraard zijn alle gerechten vegetarisch. Ik vind het super leuk dat iedereen nu kan ontdekken hoe lekker vegetarisch eten kan zijn en wat een aantal van mijn favoriete plekjes in Tilburg zijn.

De restaurants zijn gelegen in de Spoorzone , het centrum en de Piushaven. Je kan de tour zowel te voet doen als op je eigen fiets of een OV fiets die je leent bij het station. Je kan de Vega Foodie Tour Tilburg tot 24 uur van tevoren reserveren en je kan gaan wanneer je maar wil. De tour is te boeken van dinsdag tot en met zondag en je kan zelf aangeven wat je starttijd is. Het is een avondvullend programma dus ik raad je aan om op tijd te starten. Ik zelf denk dat 17uur een goede begintijd is.
Je hoeft niet met een grote groep te zijn, je kan met twee personen ook gewoon de tour boeken. Het is natuurlijk een super leuke date maar ook erg gezellig met een groep vrienden of vriendinnen. Het is echt een compleet avondje uit, en een stuk origineler dan een gewoon drie gangen diner ergens.

Hieronder vertel ik je meer over waar je allemaal heen gaat bij mijn Vega Foodie Tour. De foto’s zijn ter illustratie want alle restaurants hebben een kaart die regelmatig wisselt. Welke gerechtjes je precies krijgt is dus altijd een verrassing. Twee dingen zijn zeker: het is vegetarisch en het is super lekker.

1 Doloris

Je start de Vega Foodie Tour bij Doloris. Deze rooftop bar ligt op een steenworp afstand van het centraal station van Tilburg dus het is een perfect beginpunt voor iedereen die met de bus of de trein komt. Als je nog nooit bij Doloris bent geweest is het misschien even gek dat je in een soort goederenlift omhoog moet, maar als je eenmaal boven bent snap je vast waarom dit een van mijn favoriete plekken in Tilburg is. Het interieur is super mooie met warme kleuren en je hebt vanaf het buitengedeelte een geweldig uitzicht over de stad. Op de kaart bij Doloris staan street-food gerechten van over de hele wereld. En tijdens de Vega Foodie Tour laat Doloris zien dat deze gerechten ook prima vegetarisch kunnen zijn.
Je kan bijvoorbeeld deze ‘bloemkool steak’ krijgen. Als bloemkool altijd zo lekker bereid zou zijn, zou ik het elke dag wel willen eten!

Als je klaar bent met Doloris loop of fiets je weer een stukje terug richting het station en sla je linksaf de Stationstraat in. Ga rechtdoor bij de ‘vijfsprong’ waar 5 straatjes samenkomen zodat je aankomt bij het begin van de Heuvel. Daar vind je de volgende stop.

2 Focus Foodbar

Ik zou geen vega food tour in Tilburg kunnen bedenken zonder stop bij Focus Foodbar. Focus Foodbar is namelijk 100% vegetarisch, er staat geen enkel vis- of vleesgerecht op de kaart. Sterker nog; alle gerechten zijn plantaardig, veganistisch dus. Ik vind het heerlijk dat als ik bij Focus kom, ik alles op de kaart kan kiezen. Ik nam zelfs een groep food bloggers uit het buitenland mee naar Focus Foodbar toen ik ze meenam op een Internationale blogger tour in Tilburg.

Na Focus Foodbar is het tijd voor een lekkere wandeling of fietstocht naar het Piusplein. Je kan het beste doorlopen in de richting van de Oude Markt en dan na de kerk naar links, de Schouwburgring op. Deze gaat over in de Paleisring. Je slaat op het eind linksaf om bij het Piusplein te komen.

3 Gastrobar Rix

De derde gang van de Vega Foodie Tour krijg je bij Gastrobar Rix. De relatief jonge chef Ricky Spijkers opende na jaren in verschillende restaurants te hebben gewerkt zijn eigen plek. Hier kan hij zijn ei kwijt en heerlijke gerechten maken en gasten verrassen met creatieve concepten. Je krijgt bij Gastrobar Rix een lekker gerechtje, maar ga zeker ook nog eens terug om zijn beroemde truffelpasta te bestellen die bereid wordt in een grote Parmezaanse kaas aan je tafel.

Als je klaar bent bij Gastrobar Rix loop je nog een stukje verder door langs de Piushaven voor de laatste stop van de Vega Foodie Tour.

4 Eethuis Twintig

De laatste stop is aan de Piushaven, bij Eethuis Twintig. Een aantal jaar geleden gestart door twee enthousiaste dames en inmiddels overgenomen door de minstens zo enthousiaste Thomas Inderfurth. Eethuis Twintig is de perfecte plek voor een lekker drankje en een goed diner. Tijdens de Vega Foodie Tour ontdek je daar vast een voorproefje van. Je eet bij Eethuis Twintig het dessert. Thomas en zijn team verrassen graag hun gasten en zichzelf dus wat je als gerechtje krijgt bij Eethuis Twintig is altijd weer een verrassing. Maar je kan er vanuit gaan dat het gerecht met liefde is bereid en het bord mooi is opgemaakt!
Geniet hier nog lekker van een kopje koffie, thee of een lekker wijntje.

Je kan de Vega Foodie Tour Tilburg boeken op de site van Ticket to Tilburg. De kosten zijn €30,- per persoon. Dit is inclusief reserveringskosten en exclusief drankjes, die reken je gewoon af bij de restaurants. Maar je krijgt er dus vier heerlijke vegetarische gerechten en een origineel avondje uit voor!

Klik hier om de Vega Foodie Tour Tilburg te reserveren.

Ik vind het natuurlijk super leuk als je mijn Vega Foodie Tour gaat doen! Tag me vooral op Instagram (@anne_travel_foodie) en gebruik de hashtag #vegafoodietour als je iets plaatst op social media. Ik zie graag jullie foto’s tegemoet!

Klik hier voor al mijn favoriete food spots in Tilburg.

Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie