Fair Trade Pancakes met banaan, chocola en noten

Op deze pagina deel ik het recept voor Fair Trade pancakes met banaan, chocola en noten. Ik deel dit recept ter ere van de Fairtrade Week. Een week waarop extra aandacht wordt besteed aan producten met het Fairtrade keurmerk. Ik laat je zien dat eerlijk eten niet duurder hoeft te zijn. En daarnaast is dit recept voor pancakes met banaan, chocola en noten gewoon heel lekker!

Fairtrade

Van 6 tot en met 14 mei 2023 is het Fairtrade Week. Fairtrade heeft als missie om de wereld eerlijker te maken. Ze zetten zich in om de leef- en werksituatie van miljoenen boeren en werknemers op plantages wereldwijd te verbeteren en het milieu te beschermen, door betere handelsvoorwaarden. Lokale Fairtrade teams ondersteunen boeren en werknemers op allerlei onderwerpen zoals management, duurzaamheid en veilige arbeidsomstandigheden. Ook rollen ze verschillende impactprogramma’s uit op het gebied van klimaatverandering, gendergelijkheid, jongeren en kinderarbeid.

En Fairtrade producten zijn helemaal niet altijd duurder dan oneerlijkere producten. Ze zijn ook te koop bij Action, Lidl en Aldi bijvoorbeeld, maar natuurlijk ook bij alle andere grote supermarkten zoals Jumbo, Albertheijn, Plus, Hoogvliet en Coop enz. In veel van deze winkels zijn de huismerken ook Fairtrade, dus betaal jij zelf niet meer voor het product terwijl de boeren wel een eerlijk salaris krijgen.
Tijdens de Fairtrade week zijn er bovendien ook altijd aanbiedingen op Fairtrade producten, waardoor ze nog voordeliger worden.

Fairtrade chocola, noten en bananen

Je kent het zwart-blauw-groene Fairtrade logo vast wel. Vaak denkt men meteen aan koffie en chocola als het over Fairtrade gaat, maar wist je dat er nog veel meer producten dit keurmerk kunnen hebben? Koekjes, pindakaas, notenpasta, thee, kokosmelk, ice tea en cashewnoten. Alle voedingsmiddelen die ook onder oneerlijke omstandigheden gemaakt kunnen worden, kunnen het Fairtrade keurmerk krijgen als zij zich wel inzetten voor betere handelsvoorwaarden.

Ik gebruikte voor dit recept Fairtrade bananen, witte chocola, pure chocola en cashewnoten. Ik maakte er American Pancakes mee. En ik maakte geen normaal formaat, alhoewel je dat natuurlijk wel zou kunnen doen, maar mini pancakes. Ik vond het een feestelijk gerecht, leuk om zo de dag te beginnen of om ze als lunch te eten en zo de dag te breken. Lees snel verder voor het recept voor deze Fairtrade pancakes.

Recept fairtrade Pancakes met banaan, chocola en noten

Ingrediënten (2 porties):
135 gram bloem
130 ml melk
2 eetlepels suiker
1 ei
2 eetlepels boter, gesmolten
1 banaan
20 gram witte chocola
20 gram pure chocola
2 eetlepels cashewnoten
Kokosolie om in te bakken
Optioneel: 2 eetlepels pindakaas
* Let bij de dikgedrukte producten op het Fairtrade keurmerk

Doe de bloem, melk, suiker, ei en boter in een kom en meng ze met een mixer op mediumstand.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm wat kokosolie.
Gebruik een eetlepel om het beslag in hoopjes in de pan te bakken. Je kan ongeveer 5 kleine pancakes per beurt bakken. Draai ze om als belletjes vormen in het beslag.
Herhaal tot het beslag op is.
Verdeel de mini pancakes over twee borden.
Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de borden. Hak de witte en pure chocolade en cashewnoten fijn met een scherp mes. Besprenkel de chocola en noten over de pancakes.
Optioneel kan je een eetlepel pindakaas per portie over de pancakes schenken.

Heb je nog bananen, pindakaas en chocola over? Dan kan je mijn Chocolate Banana Peanut Butter Snacks maken.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Breakfast and lunch · Foodie

Comments

  • Pingback: Fair Trade Pancakes met banaan, chocola en noten – Luxravel a Leading Travel booking website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie