Gastrobar Rix in Tilburg bezorgt VR diner

(Scroll down for an English summary)

Dat restaurants in Tilburg creatief zijn in tijden van Corona wist ik al, de lijst op mijn blog over restaurants in Tilburg die bezorgen tijdens de Corona crisis is lang. Maar een van die restaurants komt met iets heel unieks. Gastrobar Rix in Tilburg verzorgt een VR diner. Dit Virtual Reality diner is echt een unieke ervaring. Ik mocht als een van de eersten dit unieke concept uitproberen. Op deze pagina vertel ik je alles over het VR diner bij Gastrobar Rix in Tilburg.

Gastrobar Rix

Gastrobar Rix opende in september 2019 op het Piusplein in Tilburg. Eigenaar Ricky Spijkers was geen onbekende in de Tilburgse horeca. Al zijn creativiteit, zowel in de keuken als op conceptueel niveau kan hij kwijt in zijn Gastrobar. Het werd al snel een van mijn favoriete restaurants in Tilburg. Toen de horeca moest sluiten vanweg het Corona virus besloot ik ook meteen ‘Vriend van Rix’ te worden waarbij je een cadeaubon bij ze kan kopen voor als ze weer open gaan en allerlei extras krijgt.
Behalve tijdens het eerste lock-down weekend, heeft Rix geen afhaal- of bezorgmaaltijden aangeboden. Dit was omdat Ricky niet onder wilde doen in de kwaliteit en de beleving. Daar komt dus nu verandering in met deze heel unieke beleving.

Virtual Reality

Het is uniek in Tilburg, en wellicht zelfs in heel Nederland, een Virtual Reality (VR) diner. Hoe werkt zo’n VR diner precies? Ik probeerde het als eerste uit en deel hier mijn ervaring.
Allereerst een geruststelling; je eten is niet alleen virtueel maar ook echt fysiek aanwezig. Ik was in eerste instantie bang dat ik allerlei mooie beelden van eten te zien zou krijgen maar niks kon proeven. Dat bleek gelukkig niet waar!
Je krijgt een 3 gangen menu waar je thuis van kan genieten. Vooraf en tussen de gangen door zet je steeds het VR filmpje op. Door de virtual reality voelt het alsof je echt bij Gastrobar Rix aan het eten bent. Je ziet de barman, de serveerster en zelfs andere gasten in het restaurant. Als je goed op let zie je mij ook zitten in het restaurant!
Je kan het filmpje gewoon op je eigen mobiel bekijken, dus je hebt geen speciale VR bril nodig. Je krijgt bij je bestelling een houder waar je je telefoon in kan schuiven, zodat het werkt als een VR bril. Je kan dus echt om je heen kijken en dan het hele restaurant zien.

Het VR diner

Op het menu van het VR diner staat een Steak Tartare als voorgerecht. Voor de vegetariers, zoals ikzelf, is er een vegetarisch voorgerecht. Een vegetarische tartare met biet, geitenkaas, walnoten crumble en pastinaak chips.
Als hoofdgerecht krijg je een goddelijke truffelpasta. Je zou het Ricky’s signature dish kunnen noemen want het is het meest verkochte gerecht op de dinerkaart bij Rix. De truffel pasta is een heerlijke pappardelle pasta met romige truffelsaus aan tafel bereid in een grote Parmezaanse kaas, geflambeerd met cognac!
En je krijgt ook een prachtig dessert bij je VR diner van Gastrobar Rix. Het leuke is dat je alle ingredienten los krijgt, en je zelf je dessert bordje kan samenstellen. Ricky Spijkers geeft in het filmpje wel een voorbeeld, dus je kan hem na doen als je het lastig vindt om het zelf te verzinnen.

Reserveren

Je krijgt niet alleen de drie gerechten zoals hierboven beschreven staan, maar je krijgt ook heerlijke drankjes er bij. Zo krijg je een witte trappist voor bij het voorgerecht, een fles wijn per 2 personen voor bij het hoofdgerecht, een Espresso Martini cocktail voor bij het dessert en een glaasje Schrobbeler als afsluiter.
De prijs voor dit drie gangen diner en drankarrangement kost slechts €44,50 per persoon.

Je kan alle benodigdheden ophalen tussen 14 en 19uur, en bezorgen is ook mogelijk in Tilburg, Dongen, Goirle en Berkel-Enschot.

Klik hier om je VR Experience te bestellen.

English Summary

Gastrobar Rix in Tilburg will be offering Virtual Reality dinners! If you order this experience you’ll get a 3 course dinner that you can enjoy at home. And you’ll get a VR clip to make you feel like you’re enjoying the dinner at Gastrobar Rix. Before each dish you’ll look at a VR clip on your cellphone to experience the hospitality of Gastrobar Rix. The first course is Steak Tartare (or a vegetarian equivalent), the main course is the famous truffle pasta from Rix and you also get a lovely dessert.

Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie