Geen (of minder) kerststress met ‘shared dining’

Ben je uitgekozen tot host van een van de kerstdiners dit jaar? Dan zul je ongetwijfeld naarmate kerst dichterbij komt steeds zenuwachtiger worden. Hoe ga je ooit voor de hele familie een uitgebreid kerstdiner serveren en tegelijk evenveel kunnen genieten zonder dat de keuken volledig ontploft? Ik heb de oplossing voor je: shared dining 2021 (gedeeld dineren). Op deze pagina vertel ik je hoe je geen (of minder) kerststress hebt met shared dining.

Shared Dining

Wat is shared dining? Bij shared dining neemt iedereen een aantal gerechtjes mee en wordt alles tegelijk op tafel gezet. Je kunt dus pakken waar je zin in hebt. Het is geen diner met een rangorde, zoals voor- hoofd- en nagerecht. Samen eten en delen, dat is de kern van een shared diner. Bij een shared diner proef je veel meer verschillende gerechten dan bij een traditioneel kerstdiner. Je ontdekt veel meer dan de drie normale gerechten die worden voorgeschoteld.

Is het kerstdiner dit jaar bij jou thuis en ga je gedeeld dineren, dan hebben we een paar tips voor je om zoveel mogelijk uit dit diner te halen.

Tip 1

Zorg dat je overziet wie wat mee neemt. Het laatste wat je wil is dat iedereen met vis of vlees aankomt. Het coördineren van de gemaakte gerechten is van belang om een zo gevarieerd mogelijk diner op te zetten. Laat de een een vleesgerecht meenemen en de ander een visgerecht. Vergeet ook de vegetarische gerechten niet! Let op dat dit voor behoorlijke discussies kan zorgen!

Tip 2

Vraag aan iedereen wat ze uit je keuken nodig gaan hebben. Sommigen willen bijvoorbeeld hun gerecht even in de oven opwarmen. Anderen willen het zo vers mogelijk maken. Het liefst laat je iedereen voorgemaakte gerechten meenemen, maar iedereen zo ver te krijgen dit ook daadwerkelijk te laten doen is een ander verhaal…

Tip 3

Laat ook iemand de drank regelen of regel dit zelf. Daarbij is het verstandig om goed te variëren. Sla bijvoorbeeld niet alleen flessen rode wijn in, maar ook wit en misschien zelfs rosé.

Tip 4

Vertel je gasten ook eigen kookgerei mee te nemen. Hiermee voorkom je dat je telkens spatels en ander gerei hoeft schoon te maken.

De laatste tip is natuurlijk genieten. Het bijzondere aan een shared diner is dat er tijdens het eten veel meer wordt gepraat over de gerechten en dat er altijd wel iemand erg enthousiast over een gerecht is. Zeker een aanrader om uit te proberen.

Een leuk gerecht om mee te nemen tijdens een shared dining Kerstdiner is een Christmas Cookie Box.

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie