SCOOP: dit komt er in het voormalig EVE pand in Tilburg

In het voormalig EVE pand bij het Centraal Station in Tilburg opent dit jaar een food hall, wellicht heb je het al gehoord. Er is steeds meer duidelijk over hoe dit gave pand op de centrale plek ingevuld gaat worden. Op deze pagina vertel ik je wat er komt in het voormalige EVE pand in Tilburg.

Downtown Gourmet Market

In het pand komt Gourmet Market Central Station. Een plek met verschillende keukens, als een food court. De mensen achter de Tilburgse Gourmet Market Central Station, zijn dezelfde als die van de Downtown Gourmet Market in Eindhoven een succes hebben gemaakt. Daar opende een paar jaar gelden al een food hall in een pand midden in het centrum. In het pand vind je 19 food concepten met allerlei verschillende keukens aan de randen van het pand en een hoop tafels en stoelen in het midden. Dezelfde heren hebben nu het voormalig EVE pand bij het centraal station in Tilburg gekocht en gaan daar een soortgelijk concept openen.

Food Hall

De Gourmet Market Central Station in Tilburg wordt dus een food hall met verschillende ondernemers die daar een eigen keuken hebben. De gourmet market is te vinden in het voormalig Restaurant EVE pand naast naast het centraal station in de Spoorzone in Tilburg. Je zal er allerlei keukens terugvinden; van Italiaans tot desserts.

Tafelservice

Het grote pluspunt ten opzichte van andere food hallen is dat je bij Gourmet Market Central Station in Tilburg niet bij de keuken zelf hoeft te bestellen. Normaal moet je van je tafel weg, ergens bij een food truck bestellen, daar wachten op je bestelling en daarna weer terug naar je tafel om het op te eten. Als je met meerdere mensen bent eet je dus nooit gezellig samen. Gelukkig heeft Gourmet Market Central Station daar en oplossing voor! Zij werken namelijk met een tafelservice. Je kan gewoon aan je tafel blijven zitten en vanaf daar met een QR code de gerechten van alle keukens bestellen. Zowel het eten als je drinken wordt gewoon bij je aan tafel bezorgd. Je hoeft dus nooit op elkaar te wachten en je kan gerechten van allerlei stands tegelijkertijd eten.

Inrichting Gourmet Market Central Station

Het pand van Gourmet Market Central Station blijft er van de buitenkant hetzelfde uitzien, en ook de karakteristieke eigenschappen zoals de rolluiken en treinrails blijven behouden. Toch gaat er ook flink verbouwd worden. Zo worden de tweede verdieping flink uitgebreid met een vide die bijna van voor tot achter in het pand loopt. Boven zullen 230 zitplaatsen zijn een bar en de toiletten.
Op de begane grond is de glazen pui eruit die het pand in een voor- en achtergedeelte verdeelde.
Beneden komen nog eens 270 zitplekken. De centrale bar van EVE blijft op dezelfde plek.

Terras

Ook komt er een terras bij Gourmet Market Central Station Tilburg. Dit terras zal gelijk zijn aan het terras dat er bij EVE te was. Buiten komen zo’n 300 zitplaatsen. Dus laten we hopen op zonnige dagen waarbij we lekker op het terras kunnen genieten van alle keukens in de food hall!

De Food Stands in Gourmet Market Central Station Tilburg

Er is plek voor 17 food stands in Gourmet Market Central Station Tilburg. Er wordt gezorgd voor veel variatie en ook voldoende vegetarische en veganistische opties. Een aantal ondernemers die in Eindhoven al in de Downtown Gourmet Market zitten zullen ook in Tilburg een food stand krijgen. Maar er is natuurlijk ook plek voor ondernemers uit Tilburg. De verdeling is ongeveer 50/50, dus de helft bestaat uit ervaren food market ondernemers uit Eindhoven en de andere helft uit lokale Tilburgse ondernemers. De officiële lijst met namen heb ik hier bekend gemaakt.

Opening

De opening van Gourmet Market Central Station Tilburg staat gepland voor 14 september 2021. Hopelijk zit er niks tegen in de verbouwing en kunnen ze dan open!

Like mijn Facebookpagina om op de hoogte te blijven over Gourmet Market Central Station Tilburg en klik hier voor al mijn favoriete food spots in Tilburg.

Comments

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie