Van Afghaans tot Eritrees; de beste wereldse restaurants in Tilburg

Ontdek de smaak van de wereld in Tilburg: een culinair avontuur door de internationale keukens van onze stad. Van de exotische smaken van Afghanistan tot de hartverwarmende gerechten uit Bosnië, van de verrukkelijke Poolse delicatessen tot de authentieke Eritrese keuken – Tilburg biedt een schat aan culinaire ervaringen voor fijnproevers van over de hele wereld. Laat je meevoeren op een gastronomische reis door de beste wereldse restaurants in Tilburg. Bereid je voor om je smaakpapillen te verwennen en je horizon te verbreden met een rijkdom aan internationale gerechten die de diversiteit en het unieke karakter van onze stad weerspiegelen.

Afghaans: Sarban

In 2010 heeft de familie Alizadah vol trots Sarban in Tilburg opgericht, het eerste Afghaanse restaurant in Zuid-Nederland. Het culinaire succes hiervan strekte zich later uit naar Den Bosch, Utrecht en Den Haag.
“Sarban” betekent letterlijk “de gids”. Afghanistan fungeert historisch gezien als een cruciale doorgangsroute tussen oost en west, waarbij verschillende culturen langs handelswegen reisden en hun stempel op het land drukten. De “Sarban” leidt de karavaan veilig door Afghanistan naar hun bestemming. Bij restaurant Sarban verwelkomen ze je met open armen in de wereld van de Afghaanse keuken en cultuur. Naast het genieten van fantastische smaken, proef je er ook ook de warme, informele sfeer van het land. Ze schuiven graag bij je aan tafel aan om te vertellen over hun gerechten en cultuur.

Bosnisch: Klopa

Klopa betekent eten in het Bosnisch. Sinds 2018 kan je bij Klopa genieten van de gerechten van de Bosnische keuken. In de gerechten vind je invloeden terug van de Turkse, Mediterrane en centraal Europese keuken. Als vleesliefhebber kun je hier sowieso je hart ophalen, maar als vegetariër zijn er ook voldoende mogelijkheden. En een ding is zeker: je gaat niet met honger naar huis.

Eritrees: Mossob

Bij Eritrees centrum Mossob kan je terecht voor heerlijk Eritrees en Ethiopisch eten. Je eet hier ‘Injera’, een pannenkoekachtig brood gemaakt van Teff-meel. De Injera is bedekt met verschillende stoofgerechtjes. Je kan kiezen tussen volledig vegetarisch, of ook gerechtjes met vlees. Met je rechterhand scheur je stukjes van de Injera af en daarmee eet je de dips. Het is een unieke ervaring, die je zeker eens in je leven gedaan moet hebben. Je vindt restaurant Mossob in de Hoefstraat in Tilburg.

Pools: Mevrouw Polka

Je vindt Pools restaurant Mevrouw Polka bij de Westermarkt in Tilburg. Je vindt hier Poolse soepen, Pierogi, schnitzels en andere Poolse gerechten. De menukaart is enorm uitgebreid, dus er is voor ieder wat wils. Je kan in het restaurant zelf eten, maar het ook thuis laten bezorgen.

Centraal Aziatisch: Silk Road

Net zoals de naam suggereert, verwijst Silk Road naar de oude handelsroute: de Zijderoute. Dit was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië, waarlangs handel werd gedreven tussen China en het oosten van Azië aan de ene kant, en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied aan de andere kant. De gerechten van Silk Road Restaurant in Tilburg vinden hun oorsprong in Centraal-Azië. Er zijn ook veel vegetarische en veganistische opties. Ze koesteren familie recepten afkomstig van mensen die daar vandaan komen. De chefs hebben zich bekwaamd onder begeleiding van deze families. Naast de heerlijke smaken, waan je je ook door het interieur in Oosterse sferen.

Klik hier voor alle vegan friendly restaurants in Tilburg.

Marokkaans: Al-Maclaa

Marokkaans restaurant Al-Maclaa was een van de restaurants die in 2023 in Tilburg openden. Je kan hier heerlijke Marokkaanse gerechten bestellen, van Tajines tot grill-gerechten. En laat ook zeker ruimte over voor een dessert, want ze hebben er heerlijke taarten. Uiteraard allemaal halal.
Al-Maclaa heeft een licht interieur en is ruim opgezet, het heeft een moderne uitstraling. Je vindt Al-Maclaa aan de Schouwburgring in het centrum van Tilburg.

Turks: Masal

Bij restaurant Masal in Tilburg proef je Turkse gerechten en beleef je de Turkse gastvrijheid. Je kan gaan voor een van de menu’s of a-la-carte bestellen. Begin met heerlijke meze’s om te delen vooraf, en kies daarna een lekker hoofdgerecht zoals een Tajine of de gestoofde aubergine (mijn favoriet).
Tip: op zaterdag en zondag kan je bij Masal terecht voor een Turks Ontbijt in buffetvorm.

Indiaas: Indian Palace

Als je dol bent op de Indiase keuken, dan ken je Indian Palace in Tilburg vast al! Ze bezorgen al jaren de lekkerste Indiase curry’s thuis, en ook in het restaurant aan de Korvelseweg zijn een paar tafels om ter plekke te genieten van de Indiase keuken. Ze hebben ook vegetarische curry’s en de garlic naan is absoluut een aanrader om erbij te bestellen.

Iraans: Vittorio

Vittorio, ooit gevlucht uit Iran en in Tilburg neergestreken, verkoopt sinds een aantal jaar Perzisch ijs op zijn vaste plek; bij de draaibrug bij de Piushaven. Het ijs is handgemaakt en kan worden getopt met bijvoorbeeld warme appel en zelfgemaakte gembercake. Vittorio heeft van ‘zijn hoekje’ een fijne ontmoetingsplek gemaakt met zachte tapijtjes over de banken, bloemen en gezellige lampjes.

Klik hier voor de beste delicatessenwinkels in Tilburg.

Article Tags:
· · · · · ·
Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie