Review en win-actie: Vegan Smaaksouvenirs

As the book is written in Dutch, so is this blog post. You can check the recipe for the vegan clubsandwich in English here.
 
Vegan Smaaksouvenirs is een kookboek met plantaardige recepten geïnspireerd op gerechten van over de hele wereld. Als vegetarische travel foodie is dit boek mij op het lijf geschreven! Zo ga ik ook vaak terug in Nederland aan de slag om een vegetarische versie te maken van een klassieker uit mijn vakantieland. Zo maakte ik onder andere vegetarische bobotie na mijn reis naar Zuid Afrika en een vegan Pad Thai toen ik terugkwam uit Thailand.
Vegan Smaaksouvenirs staat bol van vegan versies van wereldse gerechten, met prachtige fotografie. Omdat ik zo enthousiast ben over het boek heb ik een gave winactie geregeld. Verderop lees je daar meer over. Ook deel ik een van de gerechten uit het boek; die van de vegan club-sandwich!
 

Vegan Smaaksouvenirs is geschreven door Jolijn van Vegadutchie en Sjoerd van Samgreens. Net als ik houden ze van reizen en van ontdekken wat de wereld te bieden heeft.

 

 
Het boek is ingedeeld per gang en de recepten worden af en toe afgewisseld net reisverhalen. Vegan Smaaksouvenirs begint met ontbijtgerechten waar je bijvoorbeeld een hartig ontbijtpotje uit China vindt of crêpes uit Sri Lanka. Ook vind je hier het recept voor de vegan club sandwich die ik hieronder deel.
Vervolgens kom je bij koude lunch en diner gerechten. Daar staan onder andere de recepten voor Griekse, Japanse en Mexicaanse salades en Israelische couscous met amandelen. 
Daarna zijn de warme lunch en diner gerechten aan de beurt. Je vindt hier onder andere Ghanese chili sin carne en gevulde aubergines uit Turkije
Ze hebben ook een apart hoofdstuk voor soepen in Vegan Smaaksouvenirs met maar liefst 10 plantaardige soepen. 
Ook besteden ze een hoofdstuk aandacht aan drankjes zoals margarita en chai latte. 
Het hoofdstuk met snacks en bijgerechten kan je ook gebruiken voor voorgerechten of borrelhapjes. De vegan viskoekjes uit Portugal bijvoorbeeld zijn multi-inzetbaar! 
Alle recepten in het boek zijn makkelijk en snel te maken. Als je zin hebt om wat uitgebreider in de keuken te staan is het hoofdstuk Feest & Weekend een goede om open te slaan! 
Het boek eindigt met mijn favoriete hoofdstuk: die met toetjes! 

Ik wil ze allemaal gaan maken want het klinkt zo goed en er zitten zulke mooie foto’s bij! Klinkt vegan Zweedse kaneelbroodjes niet heerlijk? Of Australische dubbeldekkerkoekjes? Er staat zelfs een plantaardig recept in voor Pasteis de Nata uit Lissabon.


Ik maakte de vegan clubsandwich uit Vegan Smaaksouvenirs. Jolijn heeft Chiel, eigenaar van Clubkoffie in Amsterdam, geholpen met het verzinnen van de perfecte vegan clubsandwich. Het recept van deze clubsandwich staat in Vegan Smaaksouvenirs en deel ik hieronder met jullie.

Ingrediënten (voor 2 personen)
200 gram tempe
1 el sojasaus
1 el ahornsiroop
1 tl paprikapoeder
1 aubergine
1 el olijfolie
6 boterhammen
1 avocado
1 tomaat
Optioneel: 1 tl sambal
Optioneel: 3 el vegan mayonaise

Snijd de tempe in dunne plakken. Meng in een kommetje de sojasaus, ahornsiroop, olijfolie en paprikapoeder. Leg de tempe in een schaal en giet de dressing erover. Laat minimaal 10 minuten marineren.
Snijd de aubergine in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een kaasschaaf. Verhit twee bakpannen. In de ene bak je de aubergine in een 1/2 el olie. Ongeveer 5 minuten per kant. In de andere pan bak je de tempe goudbruin, ongeveer 3 minuten per kant.
Prak de avocado. Snijd de tomaat in plakjes
Optioneel: meng in een klein bakje de mayonaise met de sambal.
Rooster de boterhammen. Beleg de boterhammen met alle toppings op een manier waarop jij dat wil!
Nieuwsgierig geworden naar Vegan Smaaksouvenirs? Ik heb goed nieuws! Ik mag namelijk een exemplaar van dit mooie boek verloten onder mijn volgers!
Het enige dat je hoeft te doen is naar de post over Vegan Smaaksouvenirs op mijn Facebookpagina te gaan en de instructies te volgen!
Ik maak de winnaar bekend op 10 februari.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie