Wijn en Spijs 013 in Tilburg

Wijn en Spijs 013 is dé plek in Tilburg waar je terecht kan voor heerlijk eten en bijpassende wijnen. Er zijn verschillende mogelijkheden bij Wijn en Spijs 013. Zo. kan je er bijvoorbeeld een wijnproeverij met heerlijke hapjes boeken, maar je kan ook een compleet diner bij ze boeken als je verblijft in Bed & Breakfast 013. Op deze pagina vertel ik je alles over Wijn en Spijs 013 in Tilburg.

Wijn

Agnes van de Avoird, eigenaresse van Wijn en Spijs 013 in Tilburg, is een echte wijnkenner. Haar vader was ook wijnliefhebber en verzamelaar dus ze heeft het met de paplepel ingegoten gekregen. En ze heeft ontzettend veel studies en proeverijen gedaan om haar kennis over wijn te vergroten. Ze heeft zelfs het 3e level in de prestigieuze WSET (Wine and Spirit Education Trust) wijncursus behaald.
Agnes organiseert regelmatig wijnproeverijen. Hierbij deelt ze haar kennis en liefde voor wijnen en ga je een stuk wijzer naar huis. Naast heerlijke wijnen krijg je ook heerlijke huisgemaakte hapjes tijdens de proeverijen.

Spijs

Tijdens de Corona crisis waren wijnproeverijen helaas niet mogelijk. Maar samen met haar man Tijn heeft Agnes ook een prachtige Bed & Breakfast. Ze hebben de mooie B&B helemaal zelf ontworpen en gebouwd. Hier lees je alles over Bed & Breakfast 013. Als stel mag je ook in de lockdown gewoon een bed & breakfast boeken, en er is in de directe omgeving genoeg te doen. Zo kan je de oude huizen in de binnenstad bewonderen, een rondje lopen langs de Piushaven waar verschillende standjes koffie to-go aanbieden en je kan naar het natuurgebied Moerenburg. Allemaal op loopafstand van de bed and breakfast. En je mag nog eten laten bezorgen. Dus je kan bij je verblijf bij de B&B ook een Wijn en Spijs 013 arrangement boeken waarbij Agnes voor een heerlijk drie gangen diner zorgt.

Wij hebben genoten van een dergelijk menu en het was echt heerlijk. Vegetarisch was geen probleem, dus we genoten van lekker vegetarisch menu met bijpassende wijnen.
Als amuse kregen we Parmezaankoekjes met artisjokmousse. Als voorgerecht kregen we cannelloni van aubergine met tomatensaus en ricotta. Als hoofdgerecht een heerlijke pasta met gestoofde tomaten en verse basilicum. En als dessert een heerlijke chocolademousse met hazelnoten.
Klik hier voor de Facebookpagina van Wijn en Spijs 013.

Klik hier voor alle plekken in Tilburg
waar je kan slapen en uit eten tijdens de lockdown.

Article Categories:
Restaurants

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie