FitChef Turbo: review & winactie

(As FitChef is only available in Dutch, this review is also in Dutch, you can check the recipe of Bircher Muesli in English here)
Wellicht ken je FitChef al, dit boek van Mark van Oosterwijck is al meer dan 10.000 keer verkocht. Nu is het tijd voor een vervolg: FitChef Turbo. In dit boek vind je 85 eiwitrijke recepten die binnen 15 minuten op tafel staan. Ik mocht als een van de eerste een exemplaar ontvangen. In deze blog post laat ik je weten wat ik er van vind, deel ik een recept uit het boek en ik mag een exemplaar van FitChef Turbo weggeven aan een van mijn lezers! (Update: winactie gesloten)

Wat meteen opvalt als je FitChef Turbo openslaat is dat het boek erg overzichtelijk is. De recepten zijn helder ingedeeld en elk gerecht bestaat uit 1 paginagrote foto en 1 pagina met daarop het recept. Dit recept is gedrukt op een witte achtergrond en met een strookje kleur aan de zijkant wordt aangeduid in welke categorie het gerecht valt.
De categorieën zijn: gerechten om voor te bereiden (‘mealpreppen’), ontbijt, lunch, hoofdgerechten met vlees, hoofdgerechten met gevogelte, hoofdgerechten met vis, hoofdgerechten zonder vlees of vis en tussendoortjes/nagerechten.
Bij elk gerecht staan de calorieën per persoon, de eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsvezels. Wat erg prettig is, is dat de ingrediëntenlijst nooit erg lang is. Ik hou er zelf ook niet van als je een hele waslijst in huis moet halen voordat je van een gerecht kan genieten.
vegan bircher muesli recipe
Ik maakte het ontbijtgerecht Bircher-Benner Muesli uit FitChef Turbo en deel het hieronder met jullie. Bircher-Benner was een dokter die rond 1900 dit gerecht bedacht om zijn patiënten gezond te laten eten. Dit recept is voor twee personen, of voor twee keer aangezien je Bircher muesli makkelijk een dag extra in de koelkast kan laten staan.
Ik maakte een vegan variant van het recept uit FitChef Turbo door soya yogurt te gebruiken in plaats van Griekse yoghurt en plantaardige melk in plaats van magere melk. Voel je vrij om de zuivelsoorten te gebruiken die jij wil (of die je al in huis hebt!)

Ingrediënten:
1 grote appel, geschild
1 eetlepel citroensap
100 gram havervlokken
100 ml Griekse yoghurt (0%vet)
200 ml magere melk
2 eetlepels lijnzaad

Rasp de appel boven een kom en schep het citroensap erdoor. Strooi de havervlokken erover en voeg de yoghurt en melk toe. Meng alles goed door elkaar en doe het mengsel over in twee jampotten.
Sluit de jampotten af met hun deksels en zet het muesli-mengsel tot de volgende ochtend in de koelkast. Strooi er voro eht eten nog lijnzaad, hazelnoten of bosvruchten over.
vegan bircher muesli
Zoals gezegd mag ik een exemplaar van FitChef Turbo weggeven! Laat hieronder je email adres achter en schrijf in een comment waarom jij graag zou willen winnen en wie weet ben jij binnenkort de gelukkige winnaar van dit boek vol makkelijke recepten.
Niet gewonnen? Bestel hier je eigen FitChef Turbo boek en gebruik code 2FS4L2 voor 5euro korting.

 

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie