Review online shop Koro

Ken je Koro al? Deze, van oorsprong Duitse, webshop bestaat ook in Nederland. Bij Koro kan je allerlei voedingsproducten kopen, voornamelijk in grootverpakkingen. Deze soort online supermarkt verkoopt vooral gezonde, biologische, vegetarische en veganistische producten. Omdat het spannend kan zijn om bij een webshop te kopen waar je nog nooit eerder hebt besteld deel ik hier mijn review van online shop Koro. Bovendien deel ik een recept voor vegan pesto broodjes die ik maakte met Koro producten en heb ik een fijne kortingscode voor jullie.

Koro

Koro begon als online shop voor houdbare voedingsmiddelen in Berlijn. Ze vonden het zonde dat houdbare producten in kleine verpakkingen worden verkocht. Dit is duurder en slechter voor het milieu. Daarom vind je bij Koro veel grootverpakkingen. Doordat de houdbaarheid van de producten minstens 12 maanden is, hoef je niks weg te gooien. Verder let Koro op de kwaliteit van producten en hebben ze zo min mogelijk kunstmatige smaakstoffen in hun producten. In Duitsland en Oostenrijk vind je de producten van Koro ook in sommige winkels, in Nederland zijn ze alleen nog online te bestellen.

Assortiment

In het assortiment van Koro vind je noten, gedroogd fruit, superfoods, snacks, ontbijt, supplementen, dranken, koken & bakken benodigdheden en non-food. Je kan het aanbod filteren zodat je alleen de veganistische producten ziet. Dat zijn er overigens meer dan 100 dus er is genoeg keus! Ook op ‘biologisch’ of ‘zonder toegevoegde suikers’ kan je filteren.

Mijn review Koro

Ik heb laatst voor het eerst bij online shop Koro besteld nadat ik het al meerdere keren op Instagram voorbij had zien komen. Ik vond dat er heel veel keus was en vond allerlei producten die ik regelmatig gebruik. Omdat veel van deze dingen snel op gaan, of altijd net op blijken te zijn als ik ze nodig heb, was ik blij dat ik de houdbare producten hier kon bestellen. Ook ontdekte ik wat nieuwe producten waar ik erg benieuwd naar ben geworden, zo bestelde ik onder andere een vegan ei-vervanger.
En wat ik ook handig vond, is dat ze veel gezonde tussendoortjes hebben. Die gooi ik altijd een in mijn tas, dus die kon ik een hoop gebruiken. Omdat ik Koro zo fijn vond heb ik een kortingscode voor mijn lezers geregeld. En deel ik ter inspiratie hieronder een recept voor vegan pesto broodjes die ik maakte met de vegan pesto van Koro.

Recept Vegan Pesto Broodjes

Ingrediënten (voor 8 broodjes):
200 ml amandel melk (op kamertemperatuur)
1 zakje (7 gram) gist
1 eetlepel suiker 
400 gram bloem
1 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie  
130 gram vegan groene pesto (Koro)
2 eetlepels margarine, kamertemperatuur

Meng de amandelmelk, gist en suiker in een kom. Laat het 10 minuten staan.
Doe de bloem in een mengkom met de olijfolie en het zout. Voeg de amandelmelk toe. Mix 6-8 minuten. Vorm een bal van het deeg en leg deze in een ingevette kom. Bedek met plastic folie of een schone theedoek en laat het op kamertemperatuur 45 minuten reizen.
Meng de vegan pesto met de margarine. Rol het deeg uit tot een rechthoek op een met bloem bestoven werkblad. Bedek de rechthoek met de pesto-margarine spread.
Beeld je in dat je deeg in de lengte in 3 rechthoeken is ingedeeld. Vouw het linkergedeelte van het deeg over de middelste ‘rechthoek’. Vouw nu de rechter rechthoek over het midden.
Maak deze smalle rechthoek in de breedte platter met een deegroller.
Snijd het deeg in stroken van 2cm breed. Je zou ongeveer 8 stroken moeten hebben. Laat van elke strook een uiteinde aan elkaar en snijd de rest in de lengte doormidden met een scherp mes. Vlecht de twee strookjes een paar keer over elkaar. Pak beiden uiteinden vast en trek het voorzichtig een beetje uit elkaar. Maak nu een knoop met deze gevlochten strook. Leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en druk hem met je hand een beetje platter. Herhaal. met de andere stroken.
Bedek de vegan pesto broodjes weer en laat ze nog 45 minuten reizen.
Verwarm de oven tot 180 graden. Bak de pesto broodjes in 25-30 minuten goudbruin.

Korting

Benieuwd geworden naar online shop Koro? Met code TRAVELFOODIE krijg je 5% korting op je Koro bestelling. Zo kan je de online supermarkt voordeliger proberen!

Klik hier om me te volgen op Instagram

Article Tags:
· · · · · · ·
Article Categories:
Review

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie