Vega-heaven Spanje

Tijdens een rondreis door Spanje kunnen de tapas niet ontbreken. Gelukkig is er ook aan vegetarische kleine hapjes geen gebrek. Proef berenjenas con miel in het hart van Madrid, na een tapas tour door de hoofdstad. Struin in Valencia langs de kraampjes van de Mercado Central, om daarna te genieten van de patatas alioli in de Central Bar. En bestel vooral nog wat manchego, na het beklimmen van de Sagrada Família in Barcelona.

Vegetarische tapas in Madrid

Een bruisende stedentrip naar Barcelona of Madrid, de zonovergoten zandstranden aan de costa’s of toch de natuurlijke en historische bezienswaardigheden van Andalusië. Wie kiest voor een rondreis door Spanje, hoeft gelukkig niet te kiezen. En ook de overheerlijke en typisch Spaanse tapas worden natuurlijk niet overgeslagen. In hoofdstad Madrid bijvoorbeeld, waar je een bezoek kunt brengen aan een van de grootste koninklijke paleizen ter wereld. Het Palacio Real beschikt namelijk over maar liefst 3418 vertrekken. Met kleurrijke plafondschilderingen en een weelderig versierde troonzaal. Om daarna een gezellige tapasbar uit te zoeken in het centrum. Zoals Casa Toni aan de Calle Cruz, waar ook voor vegetariërs een heleboel lekkers op het menu staat. De beste berenjenas con miel van de stad bijvoorbeeld. En ook Patatas Bravas zijn natuurlijk vegetarisch.

Olijven proeven op de markt

Wil je na je vakantie in Spanje ook het thuisfront op vegetarische tapas trakteren? Alle benodigde ingrediënten koop je tijdens een rondreis door Spanje op de markt. De overdekte Mercado Central in Valencia bijvoorbeeld, gebouwd in art-nouveaustijl. Onder de hoge koepel van ijzer en kristal vind je honderden kraampjes. Vol groente, fruit, olijfolie en verse kruiden. En natuurlijk kun je de olijven ook eerst zelf even proeven. Trek gekregen van al dat lekkers? Voor de tapas van de Central Bar hoef je de markt niet eens te verlaten. Sterker nog, de ingrediënten voor de patatas alioli en tortillas komen gewoon van de lokale producenten in de omringende marktkraampjes.

Culinaire rondreis door Spanje

Ben je op zoek naar een rondreis door Spanje met extra aandacht voor de culinaire hoogtepunten van het land? Kies dan voor een culinaire busvakantie van Kras. Inclusief het proeven van tempranillo tussen de groene wijngaarden van wijngebied Utiel Requena. En een heuse tapas-tour in Madrid. Om ook de tapas-lunch in Valencia niet te vergeten. En iedere avond is het diner inclusief. Dat komt goed uit, want na het beklimmen van de Sagrada Família in Barcelona heb je de knoflookchampignons met Manchego wel verdiend. Of maak eerst nog een wandeling langs de acrobaten en tekenaars op de lange Ramblas. Op weg naar het Platja de Sant Sebastià, voor een duik in de helderblauwe Middellandse Zee vanaf het lichtgouden zand.

Klik hier voor al mijn reisblogs over Spanje.

Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Europe · Travel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie