The Wasted Chef: duurzame kok aan huis

Op zoek naar een origineel cadeau? Een toffe manier om iets te vieren? Of een etentje thuis te hebben zonder zorgen? Dan is een kok aan huis een geweldig idee. Wij hadden laatst met een groep vrienden in Tilburg Lucas Smits van The Wasted Chef in de keuken staan. The Wasted Chef is een duurzame kok aan huis, hij is namelijk anti food waste, vandaar de naam. Op deze pagina vertel ik je alles over The Wasted Chef als duurzame kok aan huis en vertel ik je meer over wat we hebben gegeten.

Kok aan huis

Het geweldige aan Lucas is dat hij alles voor je uit handen neemt. Je hoeft letterlijk niks te doen, behalve te zitten en te genieten. Hij neemt alles zelf mee (zelfs de wijnglazen!) en doet zelfs de afwas! Als hij weg gaat is de keuken weer spic en span.
Wij hebben met twee andere stellen uit Tilburg dit etentje gepland in Corona tijd toen uit eten met z’n zessen wat lastig was. Omdat we het zo leuk vonden om weer een uit eet beleving te hebben na maanden van quarantaine hadden we besloten onszelf op te doffen alsof we chique uit eten gingen. Dit droeg erg positief bij aan de ervaring van de avond.

Hoeveel en wat wil je eten?

Je kan vooraf kiezen voor hoeveel gangen je wil gaan, dit varieert van 3 tot 8 gangen dus je kan het zo bont maken als je zelf wilt. Daarnaast kan je kiezen of je met of zonder drankarrangement wil. Wij gingen voor 5 gangen en inclusief het drankarrangement. Dan krijg je bij elke gang een bijpassende wijn (of in ons geval bij 1 gang zelf bier) geserveerd.
Het menu kan ook vegetarisch of zelfs veganistisch gemaakt worden. Lucas gaat vooraf in gesprek met je over jullie wensen. Wij gingen voor een mix van wel en niet vega omdat de helft van ons vegetarisch at en de andere helft niet. Lucas stuurde ruim van te voren het menu, waarbij het 1e en 2e gerecht vegetarisch waren, bij het 3e en 4e gerecht gekozen kon worden tussen vega en vis/vlees en het 5e gerecht was het dessert.
Het menu is steeds anders, omdat Lucas ook graag met producten uit het seizoen kookt.

Ons menu

Als vegetariër ben ik voor de vegetarische opties gegaan. Naast de 3 gangen die voor iedereen vegetarisch waren, had ik ook voor de vega optie gekozen bij de overige 2 gangen.
Als 1e gang hadden we vega tartaar van watermeloen met mozzarella, tomaat en basilicum. Hij werd geserveerd met een meloen scroppino. Ik kende al wel de klassieke scroppino met citroen, maar deze meloen versie was echt enorm lekker!
Als 2e gang hadden we drie bereidingen van radijs met wortel en yuzu, de Japanse citrusvrucht. Het werd geserveerd met krokante nori, de zeewiervellen die je kent van sushi.
Als 3e gang hadden we de ravioli die je hierboven ziet. Ik ben sowieso een groot fan van ravioli, en al helemaal als er ook kaas bij betrokken is. Maar deze ravioli was echt bijzonder lekker. Hij was gevuld met doperwt en salie en werd geserveerd met Peccorino en cashewnoot.

Als hoofdgerecht gingen de mannen voor de vlees keuze (lamsschenkel). Ik ging voor de vegetarische keuze: gepofte en gerookte knolselderij. Hij werd geserveerd met groene asperges en shiitake champignons. De saus was van tomaat, miso en La Chouffe bier. Dit gerecht werd dan ook niet met een bijpassende wijn geserveerd maar met een glas La Chouffe.
Lucas had deze gerechten al gedurende de gehele dag voorbereid. Zo was mijn knolselderij eerst in de oven gepoft en daarna nog gerookt. En de lamsschenkel van de heren had hij maar liefst 12uur gegaard!

Het dessert was ronduit Goddelijk. We hadden roomijs met een ganache van witte chocolade en een zelfgemaakte gember kletskop. We kregen er een glaasje Pedro Ximenez dessert wijn bij. Genieten!

Wil je dit ook?

Lucas, aka The Wasted Chef, is ook door jou en je vrienden of familie in te huren! Hij woont zelf ook in Tilburg dus als je in Brabant woont is een kok aan huis een geweldig idee voor een origineel etentje.
Je kan Lucas mailen op lucas@thewastedchef.nl voor meer informatie.

Ook een leuk idee: een walking dinner! Je kan mijn eigen Vega Foodie Tour in Tilburg boeken waarbij je langs vier restaurants gaat en overal een gang eet. Klik hier voor meer info over de Vega Foodie Tour.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Restaurants

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie