Vegetarische en vegan opties bij Gourmet Market Central Station in Tilburg

Zoals je wellicht weet opende er in september 2021 een food hall in het voormalig Eve pand in de Spoorzone in Tilburg. Vlak voordat ze open gingen maakte ik al bekend welke food stands in de Gourmet Market Central Station kwamen. Toen waren de menu’s van de keukens echter nog niet bekend. Op de eerste dag dat de Gourmet Market bij het centraal station open ging, ben ik er heen geweest om te checken welke vega(n) gerechten er te koop waren. Op deze pagina vertel ik je alles over de Vegetarische en vegan opties bij Gourmet Market Central Station in Tilburg.

Dutchies

De foto bovenaan deze pagina is van een vegetarisch gerecht bij de food stand Dutchies. Dit is waarschijnlijk de eerste balie die je ziet als je de Gourmet Market Central Station in Tilburg binnenloopt, want hij zit vlakbij de ingang. Ze hebben er onder andere ‘genietfriet’, wat een leuk nieuw woord is voor het Engelse Loaded Fries. Ze hebben ook een vegetarische versie waarvan je hierboven de foto ziet, hij is met cheddar kaas, bosui, cherrytomaatjes, gefrituurde uitjes, Parmezaanse kaassnippers en gemengde paprika.
Ze hebben trouwens ook vega bitterballen.

Minos Kitchen

Minos Kitchen is een Griekse food stand in Gourmet Market Central Station. Ze hebben er heerlijke, goed gevulde pita broodjes. Ze hebben ook een vegetarische versie, de Pita Veggie. De pita broodjes van Minos Kitchen zijn het meest geschikt voor 1 persoon, maar ze hebben ook kleinere gerechtjes om te delen. Daarvan zijn de meeste vegetarisch zoals de tzatziki dip, de Tirosalata (een feta spread) en halloumi kaas.

Casa Nola

Casa Nola serveert Spaanse tapas en daar zitten uiteraard ook vegetarische opties bij. Zoals de Patatas Bravas en de Huevos Rotos (‘broken eggs’). Ook de Tortilla Patatas, een pangerecht met ei en aardappel is vegetarisch.

Burgers en Nacho’s

Bij Burgers en Nachos hebben ze ook verschillende vegetarische en zelfs vegan opties. Ze verkopen (mini) burgers en nachos, de naam verklapte het al. Ze hebben twee vega burgers; de Vega Woeste Blue Butcher en de Blue Butcher Vega Nugget Burger. De twee burgers zijn helemaal vegan! De Woeste Blue Butcher burger is met een vegan burger, gegrilde courgette en vegan chipotle sauce. De Blue Butcher Vega Nuggetburger is met een vegan burger, vegan bbq saus, sla, tomaat en augurk.
Ze hebben ook een Greek Style Vegan Nacho’s bij Burgers en Nacho’s, hij is niet goedkoop (€13,-) maar je kan hem natuurlijk delen met meerder personen.

Pedro’s Kitchen

Pedro’s Kitchen is een Braziliaanse food stand in de Gourmet Market in Tilburg. Ze hebben er vegan cassava sticks. Ook hebben ze twee vegetarische pastries; een cheese pastry en een jackfruit pastry. Hoogstwaarschijnlijk is die laatste vegan, maar ik heb de verdere ingrediënten nog niet onderzocht.

Miss Tamaki

Miss Temaki serveert Japans eten zoals sushi maar ze hebben ook een lekkere veg poke bowl. De Veggie Bowl is in ieder geval vegetarisch, en zover ik weet ook veganistisch. Het is een kom gevuld met sushi rijst, komkommer, avocado, mango, rode ui, zeewier, sojabonen en een pittige ponzu saus.
Daarnaast hebben ze ook een heerlijke vega sushi roll.

Vietnamama

Vietnamama verkoopt heerlijk Vietnamees eten. Ze hebben ook vega opties. De handgemaakte springroll kan zowel vegetarisch als veganistisch besteld worden. En ze hebben ook vegan Vietnamese loempia’s.

Nusa

Nusa serveert Indonesische gerechten en ze hebben een vegetarische versie van zowel hun nasi als hun bami. Het is Nasi Campur en Bami Campur, wat betekent dat het niet alleen rijst of noodles is maar dat er ook bijgerechten bij zitten. De vega Nasi of Bami Campur kost 15,95 maar dan krijg je maar liefst 3 vega gerechten.

Pizzabar Rijslust

Pizzabar Rijslust heeft verschillende vegetarische en vegan pizza’s op hun menu. Je kan kiezen voor degene die jou het meest aanspreekt, maar wat ik erg leuk vind om te doen is om hun vegetarische piccolo’s te bestellen. Dan krijg je een plank met 3 kleine vega pizza’s.

Pork and Potatoes

Pork and Potatoes is een food stand in Gourmet Market Central Station van de eigenaar van Eethuis Twintig en van Bogeys. Die laatste stond in de jaren negentig in Tilburg bekend om zijn spareribs en dat is dus ook nog steeds het paradepaardje van Pork and Potatoes. Ik verwachtte er daarom geen vegetarische opties, maar ik had het fout. Pork and Potatoes heeft een heerlijke vegetarische Sheppard’s Pie. En ook de gegratineerde zoete aardappel is een lekker vega bijgerecht.

SugarMi

SugarMi verkoopt Aziatische lekkernijen zoals Bubble Tea. Ze hebben bijna alleen maar vegetarische opties op de kaart. Hun croffles zijn een heerlijk dessert. Croffles zijn croissants uit een wafelijzer en ze hebben bij SugarMi verschillende varianten, zoals met Speculoos, Toffee-Banaan en Oreo.

Klik hier voor al mijn favoriete vegan food spots in Tilburg.

Article Categories:
Restaurants

Comments

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie