Vegetarische zoete aardappel Kapsalon

Op deze pagina deel ik mijn variant op de Kapsalon; vegetarisch en een tikje gezonder door de zoete aardappel. Je weet misschien wel dat het gerecht Kapsalon vernoemd is naar een kapper in Rotterdam die dit gerecht bedacht. De oorspronkelijke Kapsalon bestaat uit friet, shoarma of gyros vlees, kaas, sla, knoflooksaus en vaak komkommer en/of tomaat. Voor deze vegetarische variant gebruikte ik vegetarische gyros, en ik gebruikte zoete aardappelfriet in plaats van gewone friet.

Niet alleen in Nederland is dit gerecht populair, ook in andere Westerse landen serveren ze inmiddels friet met allerlei toppings. In het Engels heet het Loaded Fries, en die term zie je ook in Nederland steeds vaker op de menukaart. En met de naam Loaded Fries zijn er ook veel meer varianten mogelijk. Van vlees tot vegetarisch en zelfs veganistisch.
Ook op mijn recept voor vegetarische Kapsalon kan je variëren. Zo is pulled jackfruit ook een goed alternatief voor de vega gyros. En kan je kiezen of je voor de vettere Cheddar kaas gaat, of wat gezonder voor mozzarella.
Je kan dit Kapsalon recept ook helemaal vegan maken. De vega gyros die ik gebruikte was 100% plantaardig, en je hebt tegenwoordig ook goede vegan kaas en vegan knoflooksaus.
Scroll verder voor mijn recept voor vegetarische, gezonde zoete aardappel Kapsalon.

Recept vegetarische zoete aardappel Kapsalon

Ingrediënten (voor 2 personen):
400 gram zoete aardappel ovenfriet
1 theelepel paprikapoeder
1 pak vegetarische kebab of gyros (175 gram)
200 gram ijsbergsla
100 gram geraspte kaas
3 eetlepels knoflooksaus
2 bosuitjes, in ringen
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180. Doe de zoete aardappel friet in ovenschaal met de paprikapoeder en twee eetlepels olijfolie. Roer goed door. Rooster de zoete aardappelfriet in 20-30 minuten gaar. Schep elke 10 minuten even om.
Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische kebab volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de kebab op de zoete aardappelfriet en bestrooi met de kaas. Zet de zoete aardappel kapsalon een paar minuten in de oven grill.
Leg daarna de ijsbergsla erop, besprenkel met de knoflooksaus en de bosuitjes.

Je vindt mijn vegetarisch stoofgerecht met paddenstoelen misschien ook lekker.

Article Categories:
Foodie · Healthy Dinner

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie