Zwanger in Tilburg? Dit zijn mijn tips.

Ben je zwanger en woon je in (de buurt van) Tilburg? Op deze pagina deel ik al mijn tips voor je zwangerschap in Tilburg. Van fijne pregnancy-proof restaurants in Tilburg tot goede zwangerschapspilates, alles vind je op deze pagina. Ik woon zelf in Tilburg en heb al onderstaande tips tijdens mijn zwangerschap uitgezocht. Dus ben je zwanger in Tilburg? Dit zijn mijn tips!

Zwangerschapsmassage Tilburg

Een massage is altijd heerlijk, maar tijdens je zwangerschap heb je al helemaal een goede reden om goed voor jezelf te zorgen. Een zwangerschapsmassage kan dan heerlijk zijn om te ontspannen en je spieren weer soepel te krijgen. Er zijn verschillende plekken waar je terecht kan voor een zwangerschapsmassage in Tilburg. Movonne geeft heerlijke massages als je zwanger bent. Ze heeft een speciale tafel met een gat voor je buik zodat je toch lekker ontspannen op je buik kan liggen tijdens de massage. Je kan een zwangerschapsmassage boeken door te mailen naar info@movonne.nl.
Bij van Kiem tot Kracht in de Armhoefse Akkers kan je ook terecht voor een zwangerschapsmassage op een speciale behandeltafel waar je op je buik kan liggen. De massage duurt een uur en kost 45,-, een afspraak maken kan hier.
Je kan ook een zwangerschapsmassage boeken bij Thaise massagesalon Chockdee. Ze hebben hier geen speciale tafel dus je ligt op je zij. Je ligt de helft van de tijd op je rechterzij en de andere helft op je linkerzij. Je kan kiezen voor 30, 60, 90 of 120 minuten. Je betaalt 59,50 voor een uur, je kan reserveren via de ‘maak afspraak’ knop op de website van Chockdee.

Zwangerschapsshoot Tilburg

Wil je je zwangere buik graag mooi op de foto laten zetten in Tilburg of omgeving? Ik heb 2 tips voor goede fotografen voor maternity shoots in Tilburg: Your Storyteller en Laura Janssen Fotografie. Bovenstaande foto is gemaakt door Laura Janssen. We spraken af bij de Loonse en Drunense duinen en daar heeft ze meerdere mooie foto’s van me gemaakt. Wat erg fijn is, is dat Laura een client closet heeft met daarin allemaal mooie kledingstukken die je aankan tijdens de shoot. Ze heeft wel een stuk of 10 mooie jurken voor zwangere vrouwen die je kan lenen tijdens de shoot.

Zwangerschapspilates Tilburg

Ik heb tijdens mijn zwangerschap een cursus zwangerschapspilates in Tilburg gevolgd. Ik heb deze gevolgd bij Movonne aan de Piushaven, waar je ook zwangerschapsmassages kan doen. Ik volg al jaren pilates en (aerial) yoga lessen bij Movonne dus er was bij mij geen twijfel over waar ik mijn zwangerschapscursus zou doen! Yvonne van Movonne is down-to-earth, open en positief en zorgt daardoor voor een hele fijne sfeer. Geen zweverigheid of puf-cursus dus maar praktische handvatten voor tijdens je zwangerschap en een reële voorbereiding op je bevalling. Ze geeft je vooral mee dat je zelf veel invloed hebt en dat je kan geloven in je eigen kracht en kunnen.
Klik hier voor meer informatie over de zwangerschapspilates bij Movonne.

Yvonne is ook bekkentherapeut dus ook met bekkenklachten tijdens de zwangerschap kan je bij Movonne terecht.

Zwangerschapsproof horeca

Tijdens het eerste trimester en tweede trimester van mijn zwangerschap was de horeca gesloten vanwege de Covid-19 lockdown. Ik vond het thuis totaal niet lastig om zwangerschapsproof te eten. Je hebt een hele supermarkt tot je beschikking en ik vond het een kleine moeite om even de etiketten van de kazen daar te lezen voordat ik ze kocht. Toen de horeca weer open ging merkte ik dat het vrij lastig kan zijn om te gaan uit eten als je zwanger bent. De lunchkaarten van restaurants staan al snel vol met boerenkazen en gepocheerde eieren. En als je niet vegetarisch eet, zijn er veel gerechten met bijvoorbeeld tonijn of carpaccio wat je ook beter niet kan eten. Daarom deel ik hier mijn favoriete Tilburgse restaurants waar je goed terecht kan als je zwanger bent. Dat maakt uit lunchen of uit eten gaan als je zwanger bent in Tilburg een stuk makkelijker.

Buutvrij
Creatief koffiecafe Buutvrij is sowieso een van mijn favoriete food spots voor een lekkere luncht in Tilburg, maar tijdens mijn zwangerschap kwam ik er al helemaal graag. Beide eigenaressen zijn namelijk zelf zwanger geweest en daardoor heel goed op de hoogte van wat je als zwangere wel of niet kan eten. Daarnaast is alle kaas die ze gebruiken met gepasteuriseerde melk, en dus veilig om te eten. Geef het wel even aan als je zwanger bent, want met kiemgroenten moet je oppassen.

Gastrobar Rix
Lekker een terrasje pakken of uit eten zonder een glaasje wijn erbij vond ik toch wel lastig soms. Gelukkig heb je Gastrobar Rix in Tilburg. Zij hebben heerlijke alcoholvrije wijnen, zowel wit, rood als rose. En dat is niet het enige; Rix heeft maar liefst 2 pagina’s vol alcoholvrije drankjes op hun menukaart. Ze hebben maar liefst 7 mocktails (alcoholvrije cocktails), verschillende alcoholvrije biertjes, smoothies, kombucha’s, lekkere Limeau limonade’s en low-calorie soda’s.

Focus Foodbar
Geen zin om elke keer op de ZwangerHap app te kijken welke vlees, vis en kaas je wel of niet mag? Ga dan lekker eten bij Focus Foodbar! Dit restaurant is 100% vegan dus er staat geen vlees, vis, kaas en ei op het menu. Dit betekent dat je als zwangere alles op de kaart kan eten! Let alleen even op met kiemgroenten zoals tauge en alfalfa.

Klik hier voor alle vegan food opties in Tilburg.

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Kids

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..

Anne Travel Foodie